Tesla Autopilot ile Tam Kendi Kendine Sürüş arasındaki fark nedir?

Arabalar hızla değişiyor. Şirketler, tamamen elektrikli modeller sunmak için giderek daha fazla yeni teknolojiyi benimsiyor. Aynı zamanda, bu şirketler sonunda arabaları tamamen kendi kendine sürecek sensörlere, kameralara ve yapay zekaya büyük yatırımlar yapıyor.

Tesla her ikisine de erkendi. Tesla’nın tüm otomobil serisi elektrikli ve şu anda aslında iki otonom mod sunuyor: “Otopilot” ve “Tam Kendi Kendine Sürüş.”

Ama ikisi arasındaki fark nedir? Ve üçüncü seçenek ne olacak Geliştirilmiş Otopilot? Herhangi biri direksiyonun arkasında kestirebileceğin anlamına mı geliyor? İşte bilmeniz gereken her şey.

Tesla Autopilot

Tesla Autopilot, şirketin ilk otonom moduydu ve 2014 yılında tanıtıldı. Hala seçeneklerin en az gelişmiş olanı, ancak tüm yeni Tesla otomobillerine ücretsiz olarak dahil edildi – bu yüzden ek bir bonus gibi.

Otomatik pilot, tam sürücü denetimi ile kullanılmak üzere tasarlanmıştır ve esasen hız sabitleyici özelliğinin gelişmiş bir sürümüdür.

Şerit merkezleme ve uyarlanabilir hız sabitleyici özelliğine sahiptir, yani araç hem şeridin merkezinde kalabilir hem de önünde ne olduğuna bağlı olarak yavaşlayabilir ve hızlanabilir.

Bunlar mutlaka Tesla’ya özel olmayan özellikler. Birlikte, temel olarak diğer otomobiller tarafından sunulan gelişmiş bir hız sabitleyici.

Tesla Geliştirilmiş Otomatik Pilot

Tesla Geliştirilmiş Otopilot, diğer otomobillerin sahip olmadığı bazı özellikler ekler. Ayrıca ücretsiz değil 6.000 dolara mal oluyor.

Geliştirilmiş Otomatik Pilot, aracın kendi kendine park etmesine izin verir ve ayrıca otomatik şerit değiştirme gibi özelliklere sahiptir, yani araç uygun gördüğü şekilde şerit değiştirebilir.

Bu özellik aynı zamanda, sürücünün hala farkında olması gerekmesine rağmen, teorik olarak sürücünün girişi olmadan aracın bir otoyolun rampasından rampasından rampasına gitmesine izin veren “Otomatik Pilotta Gezinme” özelliğine de bağlanır.

Ayrıca, aracın bir otoparkta size gitmesini sağlayan Summon ve Smart Summon’u da içerir uzaktan kumandaya gerek yoktur.

Bunlardan bazıları, başka hiçbir yerde bulamayacağınız özelliklerdir ancak şerit değiştirme gibi özellikler daha yaygın hale gelecektir.

Tesla Tam Kendi Kendine Sürüş (FSD)

Son fakat en az değil Tesla Tam Kendi Kendine Sürüş (FSD). Bu en gelişmiş seçenek, ancak Tesla bunu bir “beta” olarak etiketledi ve bu özelliği gerçek dünyadaki sürücülerle test etmenin bir yolu olduğunu öne sürdü.

Tesla, 2020’de fsd’ye giriş yaptı ve o zamandan beri periyodik olarak geliştiriyor.

Tesla’nın menüsündeki en pahalı seçenek bu 15.000 $ ‘lık bir ön ödeme veya abonelik olarak ödemeyi tercih ederseniz ayda 200 $ ‘a mal oluyor. Bu para için önemli bir özellik ekliyor: trafik ışıklarında ve dur işaretlerinde başlama ve durma yeteneği.

Tesla, fsd’yi nihai araçtan kapıya özellik olarak görüyor ve bir bireyi A noktasından B noktasına tam olarak sürebilme yeteneğinin kilidini açıyor. Ama henüz tam olarak orada değil.

Tam Kendi Kendine Sürüş kullanırken hala tetikte ve kontrolü ele almaya hazır olmalısınız – araç hala kendini tam olarak kullanamadığı için isim oldukça yanıltıcıdır ve bunu beklememelisiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir